24 Ocak 2013 Perşembe

GELİNCİK PROJESİ BİR YAŞINDA..

KATILIMCISI OLDUĞUMUZ VE DESTEKLEDİĞİMİZ "GELİNCİK PROJESİ" NİN 1. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
Ankara Barosu’nun şiddet mağduru kadın ve çocuklara destek olmak amacıyla Ankara Valiliği ve İl Özel İdaresi ile birlikte yürüttüğü “Gelincik Projesi”nin birinci kuruluş yıldönümü coşkulu kutlamalara sahne oldu. 
“Gelincikler Şarkılarla Açıyor” adlı halk konserinde ATO Congresium’u dolduran 3500 kişi Sabahat Akkiraz, Mustafa Özarslan ve Ege’nin şarkılarına hep bir ağızdan eşlik etti.
Ankara Barosu ve binlerce Ankaralıyı bir araya getiren halk konserinde, Gelincik Proje’sine destek veren başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Ankara Valiliği ve İl Özel İdaresi olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların temsilcileri, siyaset ve sanat dünyasından isimler ve Baro başkanları Ankara Barosunu yalnız bırakmayarak “gelincik” coşkusuna ortak oldu.
Geceye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan, Ankara Valiliği adına Vali Yardımcısı Turan Atlamaz, Milletvekilleri Gürsel Tekin, Sinan Aygün, Gülsün Bilgehan, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile Başkan Yardımcısı Yunus Keleş, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Yorgancıoğlu, Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Gökmenoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Arslanoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Ceylan, TAV Havalimanları Holding Genel Müdürü Nuray Demirer, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanlıoğlu, Özel Gürçağ Okulları İlköğretim Müdürü Nergis Akın, Türkiye Soropimistler Federasyonu Başkanı Şenay Önder, Sanatçı Müjde Ar, Eski Bakan Ercan Karakaş, Yazar-sendikacı ve kadın hakları savunucusu Yaşar Seyman, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer, Habertürk Gazetesi Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya ve daha pek çok isim katıldı. Gece de ayrıca Artvin Barosu Başkanı Av. İzzet Varan, Antalya Barosu Başkanı Av. Zeki Köken, Aydın Barosu Başkanı Av. Sümer Germen, Muğla Barosu Başkanı Av. Mustafa İlker Gürkan, Eskişehir Barosu Başkanı Av. Rıza Öztekin, Adana Barosu Başkanı Av. Aziz Erbek ve Afyon Barosu Başkanı Av. Turgay Şahin, Kayseri Barosu Başkanı Av. Murat Şirvanlı da katılarak Gelincik Projesi’ne destek oldular.
Projenin tanıtım filmiyle başlayan gecede açılış konuşmasını yapan Ankara Barosu Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, Ankara Valiliği ile birlikte Gelincik’e destek olan herkese teşekkür ederek, “Projemiz fikir aşamasındayken kapısını çalarak desteklerini talep ettiğimiz kimse bizi çevirmedi. Bürokrasinin kapıları ilk defa Gelincik Projesiyle bu kadar kolay açıldı” diye konuştu.
Açılış konuşmasının ardından Gelincik Projesi’ne destek olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi verildi. Başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı , Ankara Valiliği ve İl Özel İdaresi olmak üzere 30 yakın kurum ve kuruluş temsilcisine plaketleri Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu ve Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Gelincik Projesi Başkanı Av. Hilal Akdeniz tarafından takdim edildi. Sanatçı Müjde Ar ve Yazar-Sendikacı ve Kadın Hakları Savunucusu Yaşar Seyman da “Gelincik Elçileri” olarak plaket alanlar arasındaydı.
Gecede ilk sahne alan sanatçı Ege oldu. Sevilen şarkılarının yanı sıra Gelincik Projesi için bestelediği “Gelincik” şarkısını da seslendiren Ege, salondan büyük alkış aldı. Ardından sahneye çıkan Sabahat Akkiraz ve Mustafa Özarslan, Türk Halk Müziğinin en sevilen türkülerini salonu dolduran binlerce kişi eşliğinde söylediler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder